TAUSTATARINA

Moikka, mä oon Ansku! :)

Oon se, joka pyörii menoissa mukana. Oon myös se, joka päätti perustaa Jokeripossen. Ajatus Jokeripossesta kypsyi pikkuhiljaa oman elämäni vaiheiden myötä.

Oon aina ollut menevä mimmi ja tykännyt tutustua uusiin ihmisiin. Rakastan erilaisia traditioita, vuodenaikojen juhlistuksia ja kaveriporukan perinteitä. Hauskimpia tapoja viettää vapaa-aikaa ovat mielestäni kaveriporukan mökkiviikonloput, festarit, laskettelureissut, illanistujaiset, ulkomaanmatkat... oikeastaan kaikki tekeminen, missä pääsee irti arkikuvioista ja liikenteeseen hyvällä tai mielenkiintoisella porukalla!

Kaveriporukan kokoon saaminen on kuitenkin usein työn ja tuskan takana, sillä aikataulut osuvat harvoin yksiin. Olen usein aloittanut kuukausia etukäteen suunnittelun, jotta saisimme järjestettyä yhteistä tekemistä. Kaikesta puljaamisesta huolimatta suunnitelmat ovat saattaneet silti peruuntua.

Opiskeluaikojen päätyttyä huomasin, että kavereita alkoi myös yksi kerrallaan tippumaan pois totutusta remmistä. Yksi alkoi jumittamaan poikaystävän kanssa kotona, toinen muutti muualle, kolmas ei pitänyt yhteyttä, joku sai lapsia samalla kun toinen oli kovin kiireinen uusien töidensä kanssa. Oli yhä vaikeampi saada porukkaa kasaan. Myös erilaiset toiveet alkoivat mennä ristiin, joten aloin nähdä suurinta osaa ystävistäni vain kahden kesken. Päädyin myös viettämään koti-iltaa  koirani kanssa useammin kuin halusin. Huomasin kuulevani samasta ilmiöstä muidenkin kaveripiireissä -  monella olisi aikaa, halua ja draivia tehdä enemmän kivoja juttuja kuin mitä omien kavereiden kanssa saa aikaiseksi. Mitä tuhlausta! Pitäisihän se olla mahdollista elää täysillä niin kauan kun virtaa riittää!

Päätin repäistä itseni irti kotosuomen haasteista ja lähdin soolo-reppureissulle. Aloitin Bangkokista ja kolmen kuukauden aikana pudottelin alas aina Balille saakka. Reissatessani vaihdoin majapaikkaa noin neljän päivän välein ja vietin kaikki yöni hostelleissa. Oli aivan mahtavaa tavata uusia ihmisiä ja heihin oli todella helppo tutustua, kun majailimme samoissa tiloissa. Jokaisessa hostellissa oli myös aivan oma meininkinsä riippuen kulloisestakin porukasta. Uuteen majapaikkaan oli aina jännittävää mennä, kun en etukäteen tiennyt millaisia ihmisiä tulen tapaamaan. Jännitys oli kuitenkin aina sellaista mukavalla tavalla kihelmöivää. Jäin totaalisen koukkuun tuohon "tänään voi tapahtua mitä vaan"- tunteeseen!

Erityisen kivaa oli tutustua sellaisiin ihmisiin, joihin en olisi normaalisti törmännyt. Oli paljon mielenkiintoisempaa tutustua aivan uudenlaisiin ihmisiin, kun itseäni muistuttaviin "klooneihin" - vaikka  kloonien kanssa onkin aina samalla aaltopituudella! Matkan varrelle mahtui myös jokunen henkilö, kenen seurasta en välittänyt tai he jopa ärsyttivät minua, mutta heidän ansiostaan reissusta tuli entistä värikkäämpi. Leikittelenkin usein ajatuksella, että oma elämäni olisi elokuva - miten tylsää katsottavaa se olisi, jos kaikki menisi aina putkeen ilman minkäänlaisia haasteita tai jännitystä! Muutama henkilö myös käänsi ensivaikutelmani päälaelleen - heistä tuli minulle parhaimpia reissukavereita; jälkikäteen mietin, että onneksi olimme olosuhteiden pakosta tekemisissä toistemme kanssa! Muistelen nyt kaikkia kohtaamisia lämmöllä enkä vaihtaisi yhtäkään pois, sillä jokaisesta jäi käteen vähintään hauskoja muistoja.

 

Supersosiaalisen reppureissuni jälkeen tuntui lannistavalta, miten vaikea omia ystäviäni oli saada kokoon! Huomasin myös yhä useamman tuskailevan samankaltaisten haasteiden kanssa. Haave yrittäjyydestä oli pyörinyt mielessäni jo pitkään ja nämä kaksi asiaa alkoivat kietoutua yhteen. Halusin mahdollistaa saman ”tänään voi tapahtua mitä vaan”- fiiliksen ja mielenkiintoisten ihmisten tapaamisen kivan tekemisen ohella myös suomalaisille seikkailijoille. Kuitenkin ilman, että sinun täytyy lentää maailman ääriin!

Jokeriposse muodostaa jokaiseen menoon aivan upouuden porukan. Kenenkään ei siis tarvitse houkutella ketään muuta mukaan kuin itsensä! Valmiiseen porukkaan voi olla vaikea päästä mukaan, mutta Jokeripossessa kaikki ovat samalla lähtöviivalla - yhtä tuntemattomia toisilleen! Toiveena on, ettei kenenkään tarvitsisi enää istua iltaa kotona miettien, että olisipa ollut kiva tehdä jotain hauskaa porukalla!

Tarkoituksena on monipuolistaa hommaa vuosi vuodelta. Kannattaakin tilata uutiskirje, jos haluat saada ensimmäisten joukossa tiedon uusista menoista! Jokeripossen löytää myös facebookista ja instagrammista!

Kiva, että jaksoit lukea tänne asti! Vielä kivempi ois, jos inspiroiduit lähtemään messiin! ;)

Toivottavasti nähdään pian!

<3:llä Ansku

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

© 2023 by Frais. Proudly created with Wix.com